Ac. anti Borrelia burgdorferi IgG depistaj

Localitate: 
Inapoi


DENUMIRE

Ac. anti Borrelia burgdorferi IgG depistaj

CATEGORIE

Imunologie

METODA

Chemiluminescence Immunoassay

MATERIAL UZUAL

Ser

TRANSPORT (Temp °C)

2-8

STABILITATE (Temp °C)

< 7 zile la 2-8, > 7 zile la -20

CANTITATE MINIMA (ml)

1

FRECVENTA

zilnic

PRET

55.00 LEI


Borrelia burgdorferi, este o bacterie din familia Spirochaetaceae, agentul etiologic al bolii Lyme (borelioza), o boala comuna in Europa si SUA transmisibila prin capuse (Ixodes sp.).


Borelioza Lyme:

este o boala multisistemica cu un spectru larg de simptome clinice. Un simptom tipic al fazei acute este eritemul cronic migrator (ECM), deseori acompaniat cu simptome asemenatoare cu cele ale gripei. In stadiile tarzii ale bolii pot aparea artrite, cardite, manifestari neurologice si dermatologice. Borelioza Lyme poate fi tratata cu antibiotice in toate stadiile. De aceea, un diagnostic de laborator sigur de borelioza Lyme, depistata in stadiile timpurii ale bolii, este de o mare importanta, deoarece tratamentul este cel mai eficace in aceasta etapa.

 

Ac. anti Borellia burgdorferi IgG apar dupa 2-3 luni de la infectie. Titruri inalte ale anticorpilor IgG acompaniate de anticorpi IgM in cantitate mica sau absenti se intalnesc cand borelioza este in declin (datorita tratamentului sau in mod spontan), sau in timpul stadiului cronic. Determinarea anticorpilor IgG este utila si pentru monitorizarea starii imunologice.

 

 

Bibliografie:

1. Guide des Analyses Specialisees, 5 eme Edition, Pasteur Cerba Laboratoire, 2007

2. Referintele metodei de lucru